Telecom.

De basis voor een goede verbinding

Telecommunicatie

HET INGENIEURSBUREAU VOOR AL UW TELECOM ENGINEERING

Dynamica is gespecialiseerd in het vakkundig ontwerpen en berekenen van telecom masten. Wij bieden hierbij alle facetten van de engineering aan, vanaf de site survey tot aan de as-built.

Sinds 2006 werken wij met passie aan het uitvoeren van hoogwaardige constructieberekeningen en tekeningen voor rooftops en greenfields, voor verschillende opdrachtgevers. Dynamica heeft sinds de oprichting ruim 10.000 berekeningen en 5.000 ontwerpen uitgewerkt. Als opdrachtgevers hebben we verschillende aannemers en providers.

Onze engineers hebben een brede kennis van de techniek en onderscheiden zich met hun ervaring in het ontwerpen en berekenen van bouwkundige constructies.
 Wij hebben ervaring in het ontwerpen van een groot aantal projecten per week voor een lange periode met een hoge kwaliteit. De afgelopen jaren hebben wij met succes gewerkt aan het verbeteren van de telecominfrastructuur met het oog op de komst van 5G.

ROOFTOPS

Bij de rooftops is het van belang dat de antenneconstructies geen schade brengen aan het bestaande bouwwerk. Tot onze specialiteit behoort het toetsen van de bestaande gebouwconstructies op alle extra belastingen en verbindingen van de antenne installaties, hierbij worden alle geldende normen en regelgeving in acht genomen. Onze constructeurs hebben een ruime ervaring in het berekenen en ontwerpen van gebouwconstructies in verschillende materialen. Hierdoor wordt er snel inzicht verkregen in de haalbaarheid van nieuwe ontwerpen.

De onderdelen van de antenneconstructies worden volledig constructief getoetst. Voldoet een bestaande constructie niet? Geen zorgen, tot onze specialiteit behoort tevens het zo effectief en economisch mogelijk versterken van de constructie.

De berekeningen worden met geavanceerde 3D rekensoftware uitgevoerd en complexe constructies en verbindingen kunnen tevens als Solids (3D) elementen geanalyseerd worden.

Op innovatief vlak is onze tekenafdeling ver gevorderd op het gebied van 3-dimensionaal uitwerken van telecomsites met Revit. Dynamica heeft een groot bibliotheek opgebouwd met revit-families van telecom elementen zoals antennes, apparatuur en constructies.

GREENFIELDS

De nieuwe generatie antennes worden groter en zwaarder, hierdoor is het van belang om de mastberekeningen zo nauwkeurig mogelijk uit te werken. Op deze wijze haalt de masteigenaar het meeste rendement uit de mast.

Tot onze specialiteiten behoort het gedetailleerd berekenen van buis- en vakwerkmasten met bijbehorende fundaties.

Ons team heeft een ruime ervaring in het ontwikkelen van verzwaringen voor masten die constructief niet voldoen, dit zorgt voor extra capaciteit zonder het vervangen van de mast.

Wij beheren voor verschillende masteigenaren de constructieberekeningen en tekeningen (siteshare masten). Hierbij wordt gebruik gemaakt van een database programma waarin alle elementen van de mobiele mast worden gerapporteerd. Hierdoor heeft de opdrachtgever op elke moment een up to date overzicht van al haar masten en toegang tot alle denkbare gegevens zoals inspectie/onderhoud, foto’s, aanwezige antennes en apparatuur, bezettingsgraad, capaciteit, etcetera. Daarbij kan elk relevant onderdeel van het gehele proces in het database programma worden toegevoegd.


Impressies

...
Resultaat van een door ons uitgewerkte mastverzwaring.
...
...

Neem gerust contact met ons op als u meer informatie wilt.